Wie zijn de trainers van W.I.L.D. 2024? In onderstaande stukjes stellen zij zich aan je voor.
Mijn naam is Andre de Jong en kom uit Valkenswaard. Ik heb sinds 2000 honden. Door mijn eerste hond ben ik in contact gekomen met een hele gezellige vereniging waar ik nadat ik diverse opvoedcursussen heb doorlopen, ben blijven hangen.
Van het een kwam het ander en in 2006 ben ik daar, na een instructeursopleiding, gestart als instructeur in het opvoeden. Daarnaast bleef ik met mijn hond daar ook actief in een demoteam, waarmee wij met de vereniging het hele land door gaan om op braderieën en hondenevenementen een demo verzorgen.
In 2011 is mijn toenmalige hond komen te overlijden en is mijn eerste Border Collie in beeld gekomen. Naast dat ik met hem de opvoedcursussen ging doorlopen, ben ik ook met hem wat oefeningen uit de Dogdance gaan doen. Na het opvoeden ben ik eerst met agility gestart, maar daarmee konden we elkaars klik niet echt vinden. Daarom ben ik me meer gaan specialiseren in Dogdance. Ik had toen al enige ervaring in het lesgeven aan Dogdancers. Uiteraard moest er ook nog een opleiding komen in Dogdance-instructie.
Inmiddels loop ik ook wedstrijden in Dogdance en heb ik mijn passie in Dogdance gevonden. Doordat er in mijn regio zeer weinig aanbod was voor Dogdance, ben ik zelf een hondenschool begonnen. Zo is het idee van Dancing Paws geboren.
Tegenwoordig richt ik mij niet meer alleen op Dogdance, maar ook op andere takken van hondensport en honden opvoeden. De leerprincipes van de Dogdance is wel de basis van deze lessen. Vanaf 2020 werd het aanbod van Dancing Paws nog veel verder uitgebreid en ga ik onder andere ook Dogdance Instructeurs opleiden.
Hallo, ik ben Anniek en sinds 2020 actief in treibball.
Ik was destijds op zoek naar een leuke en minder belastende fysieke activiteit voor mijn honden voor naast agility. Het fijne aan treibball is dat de honden wel veel moeten nadenken en ze dus ook mentaal lekker moe worden.
Ik vond treibball zo leuk dat ik in 2021 de instructeursopleiding heb gevolgd. Naast het geven van lessen, neem ik ook deel aan wedstrijden met mijn twee Schapendoezen. Ik kijk er enorm naar uit om op WILD mensen kennis te laten maken met deze geweldige sport!!
Mijn naam is Ari Valkhoff – Leclerq.
Ik ben begonnen met het trainen met mijn eerste hond toen ik 14 jaar oud was. Ik had een herplaats Bouvier gekregen van 13 maanden oud. Een geweldige hond, maar geen hond om veel mee te doen.
Jaren later kwam er dan eindelijk die werkhond, Hurricane, een Zwitserse Witte Herder, met hem heb ik G&G3 gelopen en reddingshonden training gedaan. Cane was altijd in voor elke training. In die tijd had ik ook een kruising Akita Inu, die de eerste 4 maanden van haar leven in een fokschuur had gezeten. Door haar ben ik meer geïnteresseerd geraakt in hondengedrag. En ben ik mijn opleiding tot gedragstherapeut gestart bij Dog Vision.
Na het afronden van mijn opleiding tot gedragstherapeut voor honden in 2004, wilde ik alleen maar meer weten en ben ik nog meer opleidingen gaan volgen. Tevens ben ik toen mijn eigen hondenschool gestart, Focus With Fun.
In 2015 kreeg ik mijn huidige Australian Shepherd, Josie. Ik wilde graag een leuke niet te belastende hondensport gaan doen met haar en ik kwam uit bij hoopers. We vonden het alle twee geweldig. En al snel volgende de eerste wedstrijd. Inmiddels heeft onze Border Collie Swift het wedstrijd stokje overgenomen.
Mijn cursisten werden ook enthousiast, dus ik heb na verloop van tijd een aantal opleidingen gevolgd, zodat ik een leuke workshop kon geven. Inmiddels zijn we ruim 8 jaar verder. Ik geef inmiddels 13 uur in de week hooperles. En ben ik sinds ongeveer 6 jaar keurmeester voor de NHN. Tevens groeien de contacten in het buitenland en ben ik ook daar zo nu en dan om te keuren of les te geven. De hoopersport maakt nog steeds een enorme groei door en ik ben blij dat ik dit van zeer dichtbij mag meemaken.
Mijn naam is Bianca Sanstra, sinds 2002 actief in agility.
Met een schat aan ervaring en een liefde voor dieren ligt mijn hart bij de jonge agility hond. Mijn trainingsaanpak is gebaseerd op positieve versterking, waarbij elke hond individueel benaderd wordt en rekening wordt gehouden met hun unieke persoonlijkheid. Mijn trainingssessies zijn educatief, maar ook boordevol plezier, waardoor zowel hond als eigenaar geniet van het leerproces. Mijn passie voor agility werkt aanstekelijk.
Wat mij onderscheid, is het creëren van een vertrouwensband met de jonge honden. Het begrijpen van het belang van een sterke relatie tussen baas en hond, dit weerspiegelt zich in de agility oefeningen. Door middel van een speelse aanpak, met iedere keer een uitdaging wordt de fysieke ontwikkeling van de honden, maar ook hun mentale scherpte ontwikkeld.
Of je nu een ervaren handler bent of net begint aan de reis van het trainen van je agility partner, ik streef ernaar om een omgeving te creëren waarin elke hond zijn eigen potentieel kan ontdekken en ontwikkelen. Tot op W.I.L.D. !
Ik ben Cora van Dijk getrouwd , 60 jaar en we hebben twee honden.
Callen een Bullmastiff van acht jaar, daar doe ik balans mee en af en toe mantrailen. Daarnaast hebben we Kensi mijn Border Collie van zes daar doe ik FCI flyball, obedience en balans mee en af en toe mantrailen.
Buiten mijn werk ben ik kynologisch instructeur en geef ik balans, gehoorzaamheid en fun lessen bij KC Delft en Dogs 4 Joy. Daarnaast heb ik workshops speuren gegeven op onder andere de Mastiff clubdag.
Ik volg vaak seminars, workshops en lezingen en dat alles met heel veel plezier. Voor mij is dit evenement helemaal nieuw, dus ik heb er zin in!
Een Hondenleven. Dat is het leven wat ik leef en ik houd er van!
In 2005 ben ik door mijn eerste eigen hond begonnen met lesgeven bij de pups en gehoorzaamheid. Al snel volgde het beoefenen en lesgeven in de agilty. Na jaren van agility volgde er een nieuwe uitdaging.
In 2014 deed de hoopers zijn intrede en doordat mijn hondje ouder werd voelde ik me daar ook sterk door aangetrokken. Al snel ontdekte ik dat hoopers niet alleen leuk was met een wat oudere hond en werd steeds fanatieker met beide hondjes en vooral in het lesgeven!
In 2015 startte ik dan ook mijn eigen hondenschool 4 Feet For Fun en naast wat puppy en gehoorzaamheidscursussen, geef ik eigenlijk voornamelijk hoopers- en agilitytrainingen. Daarnaast ben ik inmiddels ook gecertificeerd trainer in balans en coördinatie. De lessen groeiden explosief en doordat ook mijn weekenden gevuld werden door seminars, wedstrijden, en de aanvragen voor de verkoopkraam kan ik met recht zeggen dat mijn drukke werkweken een echt honden bestaan zijn.
Inmiddels sta ik met de seminars ook meer en meer in het buitenland en hoopers lijkt alleen maar door te groeien. Hoopers is dan ook een sport voor iedereen. Niet iedere hond hoeft snel, perfect of briljant te zijn. Een band en plezier in het team baas/hond is het belangrijkste wat er bestaat.
Ik ben Eva Lacnakova en doe sinds 1999 aan agility. Mijn eerst WK heb ik gelopen in 2001, in totaal heb ik drie keer een podia gelopen in de hoogteklasse small (2004, 2006 en 2019).
Op een EO of WK kom ik vaak uit voor het Tsjechische team waar ik vandaan kom, maar ik woon in België.
Op dit moment loop ik met twee Shelties (Chiqi en Joia) en een Border Collie (Skye).
Bij seminars is het voor mij niet belangrijk dat het team 'op mijn manier' een parcours loopt, maar om van alles te proberen en inspiratie op te doen wat later gebruikt kan worden in training en wedstrijd.
Hoi! Ik ben Geertje Schijf en onder de naam TeamUp geef ik agility training en gedragstraining voor sporthonden.
Met Jammy, mijn oudste border collie, heb ik meegedaan aan twee WK’s en vier EO’s. Daarnaast hebben we ook vier keer mogen meedoen op Crufts, zowel in de finale van de British Open, als in de International Invitational. Wat een belevenis elke keer weer!
Momenteel loop ik wedstrijden met Aura, mijn jongste Border Collie, een totaal ander karakter dan Jammy. We hebben heel erg aan elkaar moeten wennen, maar het is super fijn om samen te lopen. Begin 2020 zijn we naar graad 3 gegaan, maar sindsdien hebben we, zoals iedereen, twee heel uitzonderlijke wedstrijdseizoenen gehad... Dit voorjaar ga ik ook de eerste wedstrijden lopen met Zita, mijn geweldige, licht geschifte Sheltie dame!
Voor mij gaat agility vooral om het gevoel van connectie met mijn honden, opperste concentratie op volle snelheid, met een flinke portie adrenaline. Dat geeft zo’n kick, bijna elkaars gedachten kunnen lezen, geweldig! Bij het lesgeven probeer ik altijd op een positieve manier zoveel mogelijk uit de combinatie te halen.
Ik ben erg van sterke basics, de moeilijke dingen volgen dan eigenlijk vanzelf. Ook voor combinaties in de hogere graden test ik graag die basics, uiteraard op andere situaties dan startende combinaties. Door mijn ervaring met gedragstraining kijk ik verder dan enkel de technische training en handling: Hoe zit het met het energie-niveau van hond en geleider, is er connectie en ritme, zitten ze op dezelfde golflengte, in hetzelfde verhaal? Hoe is de balans tussen contact en zelfstandigheid? Kortom: ik probeer een all-round pakket aan te bieden, waarbij ieder op zijn/haar niveau nieuwe aandachtspunten mee krijgt om thuis mee aan de slag te gaan!
Hopelijk zie ik je binnenkort op W.I.L.D.!
Geertje
Mijn naam is Martijn Servaas. Samen met mijn partner Nicole en onze twee kinderen woon ik in het mooie Waalre, vlakbij Eindhoven.
Als Jeugdzorgwerker werk ik met kinderen en jongeren die wij begeleiden in verschillende zorggezinnen of bij ons Project Ervarend Leren in Frankrijk.
Mijn eerste rondje agility liep ik 1988 op 13-jarige leeftijd. In 1994 ben ik serieus begonnen met trainen en wedstrijden lopen. Sinds die tijd is er een hoop veranderd in de sport. Maar één ding is voor mij al 30 jaar hetzelfde gebleven: de lol om samen met mijn hond deze sport te beoefenen.
Inmiddels heb ik dus behoorlijk wat ervaring met agility, zowel met zelf lopen als met lesgeven. Op beide vlakken doe ik dit met veel plezier en met succes. Ik heb verschillende combinaties op hoog niveau getraind. Combinaties die goede resultaten hebben gehaald op nationaal en internationaal niveau. Zelf ben ik een aantal keer Nederlands kampioen geworden en heb ik Nederland mogen vertegenwoordigen op grote internationale toernooien zoals WK, EO, WAO en Crufts.
Ik geef training bij SWAT en mijn eigen agilityclub Martijn Servaas Agility. In mijn trainingen staat plezier en positief trainen voorop. Vanuit een goede basis daag ik mijn cursisten graag uit om het maximale uit zichzelf te halen. Een belangrijk onderdeel van agility is uiteraard snelheid, zowel van de hond als van de handler.
Naast het goed trainen van alle technieken in de agility geef ik ook speciale aandacht aan de looptechniek van de handler in relatie tot agility. Nu zijn we niet allemaal topatleten en dat hoeven we ook niet te worden. Maar met wat simpele aanpassingen is vaak veel winst te halen en kan je meer dan je zelf denkt. Ook hier daag ik je graag in uit zodat je de volgende keer die ene wissel wel gaat halen.
Tijdens de workshop gaan we specifiek werken aan de techniek van het lopen. Met name het starten, stoppen en draaien. Het eerste uur trainen we daarom zonder hond. Met gerichte oefeningen gaan we werken aan bewustwording van je techniek en het verbeteren hiervan. Het is dus geen looptraining waar je een heel goede conditie voor nodig hebt. Het gaat om het verbeteren van je eigen skills op je eigen niveau.
Ik ben Mary Kerssen en in mijn (normale?) leven beslaan honden en hondensport een groot deel van mijn tijd.
Mijn achtergrond is als volgt: ik ben kynologisch instructeur en ik ben zowel bij de Agility Campus (agility instructeursopleiding) en Fit Dog Program betrokken. Wekelijks geef ik bij Jolly Jumpers Agility & Hoopers trainingen en kun je bij mij terecht voor fitness trainingen.
Way back….. was ik betrokken bij de eerste hooperstappen van Hoopers Nederland. Hoopers Nederland bestaat niet meer (voor zover ik weet) maar mijn interesse en betrokkenheid bij de hooper sport bestaat nog steeds.
Hoopers train ik met al mijn honden omdat hoopers een laagdrempelige sport is waar honden zich goed kunnen uitleven. Ook mijn hond met prothese is een blije en fanatieke hooperhond!
Naast hooperstrainingen geven (aan combinaties op alle niveau's), maak ik alle trainingsopzetten. Waarbij ik het leuk vind om een mix van parcours- en skills training te maken.
Mijn insteek is dat een training genieten is. Daarnaast vind ik het leuk de combinatie vaardigheden te leren en dat je alles kunt bereiken zolang je het goed opbouwt met aandacht voor de individuele aspecten.
Op WILD gaan we veel lol maken en lekker trainen! ~ CU op WILD! ~
Mijn naam is Nathalie de Korte en agility is mijn grote passie. Sinds september ben ik ook gediplomeerd fitness instructeur.
Met mijn huidige toppers Murdock en Brave mocht ik afgelopen jaar Nederland vertegenwoordigen op het WAO, EO en het AWC.
Het allerleukste vind ik de opleiding van de jonge sporthond. Nadruk bij mijn trainingen ligt op een grondige basis, zelfstandigheid, consequente en tijdige handling en vooral heel veel plezier hebben samen.
Zo’n 13 jaar geleden ben ik begonnen met agility, toendertijd met mijn eerste Border Collie ‘Ronan’. Daarna ben ik gaan lopen met Devon. Die heeft mij als handler gemaakt wie ik nu ben. Devon had meer positieve beloning en motivatie nodig maar o wat deed hij zijn uiterste best.
Met Devon heb ik WAO (2016) en 2x EO (2016/2018) mogen lopen. Ondertussen kwam Pace onze roedel versterken en op zijn 2e verjaardag hadden we ons geselecteerd voor de EO 2019 in Nederland. Vervolgens hebben we nog zulke mooie prestaties laten zien waaronder een ticket voor de Crufts 2020 en EO 2023. Nu loop ik met Daemon een zoon van Pace en mijn hoop voor de toekomst.
Ik sta voor een positieve training. Een training moet leuk zijn voor hond en handler. Ja, het mag best moeilijk zijn, maar als het dan niet lukt ligt het zelden aan je hond. Als het niet lukt
moet je niet te bang zijn om een stapje terug te doen en de situatie makkelijker te maken. Opbouwend trainen!
Tot ziens op het trainingsveld.
Mijn naam is Patrick Driessen en woon sinds 1976 in het zonnige zuidelijke Limburg.
In 1999 ben ik in Limburg gestart met mijn 1e hond, een Parson Russel Terriër. Omdat dit zo leuk was ben ik zeven jaar later ook landelijk gestart met deze hond.
Het agility virus gaat daar waar het niet kan en daardoor hebben we nu tien Kelpies waarvan er vijf agility met mij lopen. Sinds 2015 een vast onderdeel van het EO-team (op 2016 na). Inmiddels al vier keer via directe plaatsing de finales mogen lopen met respectievelijk Bhric, Eep, Vika & nog een keer Eep. Afgelopen twee jaar deel van het WK-team team met Eep.
In de trainingen van mijn eigen honden maak ik veel gebruik van het aanleren van individuele skills die er na in sequenties getest worden. Alle vijf mijn honden vragen iets anders van mij als handler.
Tijdens mijn trainingen probeer ik de handler te vertellen wat zijn/haar hond nodig heeft om vol zelfvertrouwen en overtuiging de taak uit te voeren die de handler vraagt. Al deze training gebaseerd op het principe van positieve benadering.
Ik ben Patricia Briedé. Ik heb jaren een hondenpension en asiel gehad in Alphen aan den Rijn samen met mijn partner, wat we in 2022 verkocht hebben. Ik ben toen verhuisd ben naar Essen, net over
de grens, in België, midden in het bos.
Wij wonen hier samen met onze zes honden en poes Fien. Ik heb eigenlijk al mijn hele leven honden en dan met name Border Collies, waar ik ook af en toe een nestje pups mee fok onder de kennelnaam
'Wannahave'. Ook ben ik heel actief (geweest) in diverse hondensporten zoals breitensport, agility, mantrailing, flyball en fitness. Op dit moment beoefen ik heel actief flyball en mantrailing
met drie van onze honden, Dixx en Lou, moeder en dochter. en onze whippet kruising Zoom.
Voor mij is honden fitness onmisbaar voor honden in de sport, je houdt de hond niet alleen in een uitstekende fysieke en mentale conditie, maar voorkomt ook zoveel mogelijk blessures. Daardoor ben ik de opleiding hondenfitness instructeur gaan volgen. En inmiddels ben ik zover dat ik dat ook aan andere mensen met hun honden mag leren.
Hallo, ik ben Paulien en ik ben vanaf het allereerste begin van hoopers in Nederland erbij. In 2014 begonnen als cursist en instructeur. In 2015 waren de eerste NHN wedstrijden. Vanaf 2016 ben ik ook NHN keurmeester en heb ik een hele mooie groei mee mogen maken in de hoopers sport.
Mijn vrolijke bruine vriend Timber en ik hebben al een hele rits mooie wedstrijden achter de rug, zowel in Nederland als in Duitsland. Met als kers op de taart zijn wij in 2023 Nederlands Kampioen Nadac Hoopers Technical B1 geworden. Super trots natuurlijk!
Mijn Juultje is in 2023 ook begonnen met Hooperswedstrijden.
Ik train zelf twee keer in de week met mijn honden en geef workshops en privétrainingen.
Hoi, mijn naam is Peter Assendorp.
In 1993 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met agility en na 30 jaar kan ik nog steeds zeggen dat ik flink actief bezig ben. Helaas heb ik begin 2023 mijn laatste wedstrijdhond Djimm moeten laten gaan en leek er een einde te komen aan mijn hobby.
Door een blessure van mijn trainingsmaatje loop ik nu sinds een half jaar met haar twee Border Collies en zijn we weer actief in de 2e graad. Al zo'n 25 jaar geef ik les, van KC tot een eigen groepje en ook heb ik mijn passie gedeeld via de Agility Club. De laatste jaren deel ik alleen mijn passie zo nu en dan via een workshop, waar ik heel veel energie uithaal.
Mijn enthousiasme in het spelletje probeer ik ook in mijn lessen te verwerken, omdat dit uiteindelijk de basis is van alles wat we doen. Verder probeer ik altijd te kijken naar de combinatie, omdat er voor elke combinatie weer andere mogelijkheden zijn.
Toen ik gevraagd werd voor WI.L.D., hoefde ik niet lang na te denken en hoop mijn enthousiasme aan jullie over te kunnen brengen.
Ik ben Truus Voshart, naast mijn gewone werk ben ik altijd met honden/agility bezig.
Ik wil graag de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens mijn trainingen, (internationale) wedstrijden en tijdens het lesgeven met jullie te delen.
Ik wil met jullie aan de slag om de looplijnen (van jezelf, maar ook die van de hond) uit een parcours te herkennen. Samen verschillende handling opties uitproberen. Zo te ontdekken welke optie het beste bij jou en je hond past.
Hoop jullie tips en trucs mee te geven, waarmee je thuis verder mee aan de slag kunt.