Mijn naam is Anita van Schijndel-Kuijpers. Ik woon met mijn man Ronnie en onze twee zonen, Jeffrey en Joey, in Den Dungen. Dit dorp ligt onder de rook van 's-Hertogenbosch. In het dagelijks leven ben ik administratief medewerkster bij een aannemingsbedrijf in de grond- en waterbouw.
Zelf hebben we op dit moment 4 Borders Collies waar ik detectie, speuren en reddingshondenwerk mee train.
In het verleden heb ik ook aan hoopers, agility, flyball en dogfrisbee gedaan. Ik train al ruim 10 jaar met mijn eigen honden en sinds een jaar of 5 geef ik ook les in diverse disciplines op twee verschillende hondenscholen. Op dit moment geef ik les in detectie en mantrailen. Tevens geef ik regelmatig workshops reddingshondentraining.
Ik vind het geweldig om baas en hond nieuwe dingen te leren, zodat ze op een leuke manier hun band samen versterken. Er is niet mooiers om baas en hond te zien genieten tijdens een les, of het nu gaat om gehoorzaamheid, hoopers, detectie of speuren.
Ik ben Corrie Jansen, kynologisch instructeur sinds 1998 en eigenaar van Hondentraining REO in Bergschenhoek. Ik ben ook oprichter van Nadac Hoopers Nederland en sinds 2021 ook van RallyObedience.NL
Ik geef al jaren les in diverse disciplines van de hondensport, gedrag _ gehoorzaamheid en opvoeding. Regelmatig volg ik bijscholing d.m.v. workshops, seminars en lezingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de hondenwereld en deze kennis weer over te brengen op mijn cursisten.
Momenteel heb ik zelf één hond, een Markiesje genaamd Bluf. Een super werkhondje maar wel eentje met een 'kop' erop. We beoefenen momenteel: Hoopers, FCI Obedience en geurdetectie.
Trainen met mijn eigen hond doe ik met veel plezier en ook is lesgeven mijn grote passie. Niets geeft meer voldoening dan in de les baas en hond te zien groeien en met plezier te zien samen te werken.
Een Hondenleven.
Dat is het leven wat ik leef en ik houd er van.
In 2005 door mijn eerste eigen hond begonnen met lesgeven bij de pups en gehoorzaamheid. Al snel volgde het beoefenen en lesgeven in de Agilty. Na jaren van Agility volgde er een nieuwe uitdaging.
In 2014 deed de Hoopers zijn intrede en doordat mijn hondje ouder werd voelde ik me daar ook sterk door aangetrokken. Al snel ontdekte ik dat Hoopers niet alleen leuk was met een wat oudere hond en werd steeds fanatieker met beide hondjes en vooral in het lesgeven!
In 2015 startte ik dan ook mijn eigen hondenschool 4 Feet For Fun en naast wat puppy en gehoorzaamheidscursussen, geef ik eigenlijk voornamelijk Hoopers en Agilitytrainingen. Daarnaast inmiddels ook gecertificeerd trainer in Balans en Coördinatie. De lessen groeiden explosief en doordat ook mijn weekenden gevuld werden door seminars, wedstrijden, en de aanvragen voor de verkoopkraam kan ik met recht zeggen dat mijn drukke werkweken een echt honden bestaan zijn.
Inmiddels sta ik met de seminars ook meer en meer in het buitenland en Hoopers lijkt alleen maar door te groeien, Hoopers is dan ook een sport voor iedereen. Niet iedere hond hoeft snel, perfect of briljant te zijn. Een band en plezier in het team baas/hond is het belangrijkste wat er bestaat.
Mijn naam is Eugenie van Oirschot. Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en eigenaar van Fast-Focus hondentraining.
Ik geef fulltime les in hoopers, obedience, dogdance, puppy en opvoed training.
Zelf train ik en loop ik wedstrijden in hoopers, FCI obedience en dogdance met mijn border collie Pi. Sinds kort heeft hij een maatje Raffa genaamd die nu lekker geniet van zijn puppytijd.
1994 was het jaar dat ik mijn allereerste hond kreeg en met hem ben ik gestart met het volgen van gehoorzaamheid lessen. Hierdoor raakte mijn passie voor trainen met honden in een stroomversnelling.
In 1999 ben ik gevraagd om deel te gaan uit maken van het instructie team van HSV Idefix. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en na een stage periode van ruim 1 jaar heb ik mijn instructeurs diploma's behaald bij opleidingsinstituut voor hondenopvoeding O&O.
In 2014 ben ik in aanraking gekomen met hoopers, een geweldige sport die in Nederland nog maar net in opkomst was. Vanaf het eerste moment ben ik in de ban geraakt van deze discipline die voor zowat elke hond van iedere leeftijd geschikt is. In 2016 ben ik van start ben gegaan met mijn eigen hondenschool, genaamd Fast-Focus, waar ik mijn kennis en vaardigheden van deze sport kan delen. Op dit moment geef ik hoopers seminars en instructeurs cursussen in binnen en buitenland.
Ik ben Eva Lacnakova en doe sinds 1999 aan agility. Mijn eerst WK heb ik gelopen in 2001, in totaal heb ik drie keer een podia gelopen in de hoogteklasse small (2004, 2006 en 2019).
Op een EO of WK kom ik vaak uit voor het Tsjechische team waar ik vandaan kom, maar ik woon in België.
Op dit moment loop ik met twee Shelties (Chiqi en Joia) en een Border Collie (Skye).
Bij seminars is het voor mij niet belangrijk dat het team 'op mijn manier' een parcours loopt, maar om van alles te proberen en inspiratie op te doen wat later gebruikt kan worden in training en wedstrijd.
Wij zijn André en Hèlen Proost.
Sinds 1988 hebben we rashonden en sinds 1998 hebben we Border Collie’s.
We zijn begonnen met een Border Collie omdat vrienden van ons een teef hadden die herplaatst moest worden. We zijn deze Border Collie gaan socialiseren omdat ze in haar eerste levensjaar niets mee had mogen maken en daardoor bang was van alles
In 2000 wilde de BCCN een clubmatch organiseren en omdat Hèlen ervaring had met clubmatches door onze Pyreneese Herdershonden werd zij gevraagd in een ring te helpen.
Ik vond het een leuke uitdaging om dan op die dag met onze herplaats Border Collie een keer mee te lopen en om dan te horen van experts wat men van mijn hond vonden. Doordat ze in 2000 de open klasse teven tijdens de clubmatch van de BCCN won beseften we dat we een mooi exemplaar hadden.
We namen het besluit om een nest te gaan plannen en zijn als eerste de wereld van het werken met schapen in gedoken om uiteindelijk een aanlegtest bij de BCCN te doen met onze Border Collie,
Door die stap zijn in contact gekomen met Carla Gerfin die na verloop van tijd ook steeds meer gecharmeerd werd van het werken met Pyreneese Herdershonden. Van haar kregen we de ruimte om ook met onze Pyreneese Herdershonden te gaan trainen en ze soms op demo’s mee te laten draaien. Zo is het zelfs voorgekomen dat we tijdens de dagen op de keukenhof tevens een Pyreneese Herdershond meenamen om anderen te laten zien dat niet alleen de Border Collie met vee werkt.
Zo is bij ons het balletje gaan rollen en is het uitgegroeid tot het lopen op diverse wedstrijden voor alle andere herdershonden.
Een van onze honden heeft het zelfs zover geschopt dat ze op basis van haar prestaties zelfs ingeschreven staat bij de RACP in Frankrijk.
Door al die ervaringen is bij ons het besef gekomen dat het werken met vee voor een aantal honden erg belangrijk kan zijn. Bij een flink aantal honden zit nog steeds de genetische aanleg voor omdat het werken als herdershond. Dat kan men tegenwoordig zien aan het steeds populairder worden van werken met de hond bij vee en aan sommige wedstrijden in Nederland waar zelfs combinaties uit Italië, Zwitserland, Tsjechië, Frankrijk, Zweden, etc.. komen.
Omdat voor ons het trainen voor de wedstrijden van Border Collies niet mogelijk is maar we wel kunnen trainen voor wedstrijden zoals bv, Hollands parcours zijn we wat meer met wedstrijden bij de FCI bezig, Want juist bij de FCI heeft men tegenwoordig meer aandacht voor het werken met vee door andere honden als Border Collies.
Om mensen te laten beseffen dat veel huishonden in basis werkhonden zijn infomeren we iedereen die dat wenst en proberen we middels een training de mensen gevoel te geven voor de basis van het werkvermogen die sommige honden nog steeds hebben.
Hoi!
Ik ben Geertje Schijf en onder de naam TeamUp geef ik agility training en gedragstraining voor sporthonden.
Met Jammy, mijn oudste border collie, heb ik meegedaan aan twee WK’s en vier EO’s. Daarnaast hebben we ook vier keer mogen meedoen op Crufts, zowel in de finale van de British Open, als in de International Invitational. Wat een belevenis elke keer weer!
Momenteel loop ik wedstrijden met Aura, mijn jongste Border Collie, een totaal ander karakter dan Jammy. We hebben heel erg aan elkaar moeten wennen, maar het is super fijn om samen te lopen. Begin 2020 zijn we naar graad 3 gegaan, maar sindsdien hebben we, zoals iedereen, twee heel uitzonderlijke wedstrijdseizoenen gehad... Dit voorjaar ga ik ook de eerste wedstrijden lopen met Zita, mijn geweldige, licht geschifte Sheltie dame!
Voor mij gaat agility vooral om het gevoel van connectie met mijn honden, opperste concentratie op volle snelheid, met een flinke portie adrenaline. Dat geeft zo’n kick, bijna elkaars gedachten kunnen lezen, geweldig! Bij het lesgeven probeer ik altijd op een positieve manier zoveel mogelijk uit de combinatie te halen.
Ik ben erg van sterke basics, de moeilijke dingen volgen dan eigenlijk vanzelf. Ook voor combinaties in de hogere graden test ik graag die basics, uiteraard op andere situaties dan startende combinaties. Door mijn ervaring met gedragstraining kijk ik verder dan enkel de technische training en handling: Hoe zit het met het energie-niveau van hond en geleider, is er connectie en ritme, zitten ze op dezelfde golflengte, in hetzelfde verhaal? Hoe is de balans tussen contact en zelfstandigheid? Kortom: ik probeer een all-round pakket aan te bieden, waarbij ieder op zijn/haar niveau nieuwe aandachtspunten mee krijgt om thuis mee aan de slag te gaan!
Hopelijk zie ik je binnenkort op W.I.L.D.!
Geertje
Ik ben Jan Sprij.
Ik kreeg mijn eerste hond in 1993 en heb met hem en met mijn andere honden vele wedstrijden in binnen- en buitenland mogen lopen. Mijn honden en ik mochten Nederland 5 WK’s vertegenwoordigen. We werden IMCA kampioen en Nederlands Kampioen. Ik heb altijd met Border Collies gelopen en loop nu ook met een Jack Russel.
Daarnaast ben ik sinds midden jaren '90 ook trainer. Ik heb sinds die tijd vele Nederlandse handlers getraind en gecoacht die opgingen voor hun eerste U-tje of deelnamen aan een WK, IMCA, WAO, EO of andere toernooien. Ik ben trainer bij TRUST, een club die van het begin af aan veel kleine honden traint. Ik mocht het Nederlandse IMCA-team 3 jaar coachen en was ik 4 jaar lang assistent-trainer van het Noorse Rekrutt- en WK-team.
Sinds 2015 ben ik ook FCI keurmeester en sta ik aan de andere kant van de lijn, ook super leuk.
Voor mij moet de training of een wedstrijd, voor de hond en voor de handler, altijd een positieve ervaring zijn. Je hond moet het geweldig vinden en jij moet naast plezier ook gemotiveerd blijven om de volgende keer weer een stapje hoger te durven zetten. Dat is moeilijk voor zowel handler als hond, als je dingen moet doen die nog niet in je systeem zitten.
In mijn trainingen, gaan we in op de details die belangrijk zijn voor elke handler en hond en kijken we wat we bij jou kunnen verbeteren. Je zal woorden horen als Timing, Commitment, Obstacle Focus en nog veel meer. Ik leg je uit hoe het zit en doe oefeningen die passen bij jouw niveau.
Hoi,
mijn naam is Marleen Haeneefstingels.
Het werken en plezier maken met de honden is al van toen ik kind was in het bloed gekropen. Daar waar ik toen al van kon genieten, is later een passie geworden.
Op mijn eigen hondenschool Dogpower, geef ik graag mijn ervaringen door aan cursisten.
We gaan er op zoek naar de juiste basis voor jouw hond. Wat dan zeker aan bod komt is leren omgaan met de juiste triggers en motiviatie en zeker om er correct met leren om te gaan.
Het werken met de juiste energie van hond EN mens is een weg op zich. Als mensen dit onder de knie hebben en dit kunnen overbrengen op hun hond, liggen er zoveel meer mogelijkheden in het verschiet. Je ziet dat er dan veel meer plezier gemaakt kan worden en dat een team enorm kan groeien door meer vertrouwen te hebben in mekaar. Dat ze meer kunnen en aandurven.
De zelfzekerheid wordt groter en stimuleert de zelfstandigheid van de honden.
Dit is voor elk team anders !
Geen enkel duo is hetzelfde en de oplossingen zijn meestal verschillend.
Door jaren les te geven, het zelf lopen en keuren kunnen we terugvallen op een heel rugzakje met leuke oplossingen.
De mogelijkheden bij het parkoer bouwen zijn altijd een uitdaging, maar faire en veilige lijnen voor de hond zijn nog altijd het belangrijkste.
Die lijnen leren opzoeken en uitzetten voor je hond is niet altijd even makkelijk , maar wel belangrijk.
Het is in het belang van je hond zijn gezondheid om dit goed onder de knie te hebben.
Daarom is het belangrijk om zeker een goede basis aan te leren van stuurwerk.
Voor mij is training vooral genieten.
Een haalbaar doel stellen en daar naartoe werken.
En vooral.......genieten !
Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Mariska Landmeter, 51 jaar, moeder van drie dochters en oma van een kleindochter. Qua honden ben ik de gelukkige eigenaar van 7 Shetland Sheepdogs in de leeftijd van 1 t/m 15 jaar.
Ook ben ik voorzitter van KC Delft e.o. en daarnaast ben ik agility en hooper instructeur waar ik voornamelijk les geef aan de wedstrijd groepen. In het verleden ben ik zelf een actieve agility loper geweest maar door gezondheidsproblemen heb ik dit op een laag pitje moeten zetten. Recent ben ik wel weer begonnen om onze herplaatser de agility skills bij te brengen en loop ik af en toe een wedstrijd.
Toen hooper sport net in opkomst kwam ben ik begonnen met deze leuke sport en ik geef nu alweer een jaar of 5 hooper lessen. Met mijn hond Tuï-May ben ik in 2021 Nederlands kampioen geworden in de A2 technical. Afgelopen jaar is dit niet gelukt maar dat is ook niet mijn doel. Ik vind het hoofdzakelijk leuk om lekker met mijn hond bezig te zijn en zij heeft toch geen weet van prijzen en bepaalde routes die gelopen moeten worden.
Zelf loop ik hoofzakelijk Nadac Hoopers maar verdiep mij ook in de andere stromingen en dat train ik ook af en toe met de cursisten. Ik vind deze sport geweldig en een uitdaging om te doen. Lichaamstaal en timing zijn zo belangrijk.
Ik ben verder ook fan van deze sport omdat oud en jong deel kan nemen. Voor de jonge honden is het een goed begin van een agility carrière en voor de gepensioneerde is het fijn om toch uitgedaagd te blijven en bezig te zijn. Zo doen onze twee ouwetjes van 14 en 15 jaar nog wekelijks mee aan de hooper training. Maar ook voor honden met een lichamelijke probleem is een fijne sport met weinig belasting.
Ik ben Mary Kerssen en ik train en geef les in agility, hoopers & fitness.
Ik ben kynologisch instructeur en zowel bij de Campus (agility instructeursopleiding) en Fit Dog Program betrokken en met die kennis ben ik ooit begonnen met body awareness trainingen te ontwikkelen.
Feitelijk heb ik de training 'gecreëerd' die ik graag met mijn pup cq jong hond zou volgen. Mijn sporthonden werden wat ouder en die bleken erg veel baat bij gerichte fysieke spiertraining te hebben. Een win-win situatie dus!
Naast fitness trainingen geef ik hooperstrainingen en maak ik de trainingsopzetten waarop bij onze club getraind wordt.
Mijn insteek is dat ik honden graag v aardigheden leer en dat je alles kunt bereiken zolang je het goed opbouwt met aandacht voor de indviduele
combinatie.
Tijdens WILD geef ik op vrijdag hoopers en op zondag body awareness.
Mijn naam is Patrick Driessen en woon sinds 1976 in het zonnige zuidelijke Limburg. Sinds 1998 ben ik werkzaam in het onderwijs als systeembeheerder.
In 1999 heb ik mijn 1e eigen hond gekocht genaamd Chester een Parson russel terriër. Met deze hond heb ik mijn eerste voetstappen in agility gezet, heel veel dingen verkeerd gedaan, maar ook heel veel geleerd hoe het beter kan. Toen hij 7 jaar was zijn we landelijk gestart en binnen niet al te lange tijd gepromoveerd naar de C-klasse. Toen Chester ouder werd kwam de wens voor een large hond en dat werd mijn 1e kelpie. Wederom een aantal dingen verkeerd gedaan en ook weer veel geleerd.
Inmiddels hebben we 10 kelpies en loop ik momenteel met 5 honden in de landelijke competitie. Sinds 2015 ben ik een vast onderdeel van het EO-team (op 2016 na). Qua resultaten: al 3x heb ik via directe plaatsing de finales mogen lopen met respectievelijk Bhric, Eep & Vika. Afgelopen jaar was mijn allereerste WK deelname voor het team met Eep.
In de trainingen van mijn eigen honden maak ik veel gebruik van het aanleren van individuele skills die erna in sequenties getest worden. Alle 5 mijn honden vragen iets anders van mij als handler! Tijdens mijn trainingen probeer ik de handler te vertellen wat zijn/haar hond nodig heeft om vol zelfvertrouwen en overtuiging de taak uit te voeren die de handler vraagt. Al deze trainingen zijn gebaseerd op het principe van positieve benadering.
Ik ben Truus Voshart, vind het heerlijk om naast mijn gewone werk met mijn honden bezig te zijn.
Met Evy (een van mijn vijf honden) heb ik namens Nederland aan diverse internationale toernooien mogen deelnemen.
Ik wil met jullie aan de slag om de looplijnen ( je eigen, maar ook die van de hond) uit een parcours te herkennen. Samen verschillende handling opties uitproberen om te kijken wat het beste bij jouw en je hond past. Daarnaast hoop ik dat ik je tips en trucs kan meegeven, waarmee je thuis de basisvaardigheden van jezelf en je hond kan trainen.