De trainers stellen zich voor.

Andy de Groote

Mijn naam is Andy de Groote en ik doe al 20 jaar aan Agility. Ik woon in België.

 

In die 20 jaar ben ik met 3 verschillende honden, maar liefst 8 keer naar het Wereld Kampioenschap gegaan. Vorig jaar heb ik in de categorie large een 12e plaats weten te behalen. Echter was de mooiste ervaring het WK in Italië, hier heb ik maar liefst een 2e plaats behaald.

 

In mijn training gaat het vooral om het op zoeken van de grenzen, voor zowel de handler als de hond. Om deze vervolgens tot het maximale te laten groeien. Om tot dit resultaat te komen belonen we de hond veel, spelen is na een intensieve training niet alleen een beloning maar ook een ontspanning.

 

Het lijkt me leuk om jullie bij het W.I.L.D. weekend te ontmoeten! Tot dan!


Bianca Verweijmeren

NL-Nosework is een detectie sport die een afgeleide is van K9-Nosework vanuit Amerika.
In het NL-Nosework worden de volgende geuren gebruikt: lavendel, eucalyptus en anijs.
Er zijn reglementen voor het aanmaken van de geur samples zoals ze op wedstrijden gebruikt worden.
 

 

Ik ben deze sport in Nederland aan het introduceren en dit jaar hoop ik met een aantal fanatieke mensen de eerste wedstrijden te kunnen organiseren. Heel bijzonder om na mijn ruim 25 jaar ervaring in diverse hondensporten (agility, Engelse Obedience, FCI obedience, IPO) iets heel anders te trainen en te instrueren, maar het plezier wat de honden hieraan beleven is werkelijk verbazingwekkend om te zien!

 

Tijdens de workshop gaan we het volgende doen:

  • De hond en baas leren hoe te werk te gaan in de diverse zoekgebieden
  • De hond leren door te zoeken nadat een hide is gevonden

De hond wordt dit alles aangeleerd aan de hand van de clicker of clicker woord (moment markering). De juiste timing en wijze van beloning zijn hier van groot belang.

Toen mijn oudste hond Wizard, met pensioen ging, was ik voor deze workaholic op zoek naar sport die hij fysiek makkelijk aankon en wat hem voldoening zou kunnen geven. Nu train ik voornamelijk mijn Duitse Herder met haar fantastische neus in deze sport.

 

Meer informatie over NL-Nosework vind je op www.nl-nosework.nl.

 

Groetjes Bianca Verweijmeren


Daniëlle Boshouwers

Ik ben Daniëlle Boshouwers en ik mag 'wilde workshops agility' geven op de zondag.

 

Met mijn herders (vroeguh), mijn Borders en Kroaten speel ik het agilityspel al langer. De rode lijn in mijn handling lijkt bij alle honden gelijk maar de uitwerking is bij elke hond anders, omdat ze een eigen persoonlijkheid hebben.

 

Zo benader ik dat tijdens seminars & workshops ook. Mijn voorkeursthema's zijn toesteldiscriminatie en zelfstandigheid van de hond. Het uitgangspunt daarbij is dat de hond weet wat hij doet; dat zullen we checken en daar zal ik je tips voor meegeven. De rode lijn in mijn trainingen is dat agility fun is en dat begint met lekker samen trainen. Maar ... vooruitgang binnen de combinatie is belangrijk en daarmee een evenredig doel in mijn trainingen. Als ik training geef, let ik op wat past bij de combinatie en kijk ik bij voorkeur naar de mogelijkheden, al of niet bekend bij de handler met als doel dat je op een leuke manier samen weer iets verder komt binnen agility.


Daniëlle van Dam

Een Hondenleven.
Dat is het leven wat ik leef en ik houd er van.

 

In 2005 door mijn eerste eigen hond begonnen met lesgeven bij de pups en gehoorzaamheid. Al snel volgde het beoefenen en lesgeven in de Agilty. Na jaren van Agility volgde er een nieuwe uitdaging. 

 

In 2014 deed de Hoopers zijn intrede en doordat mijn hondje ouder werd voelde ik me daar ook sterk door aangetrokken. Al snel ontdekte ik dat Hoopers niet alleen leuk was met een wat oudere hond en werd steeds fanatieker met beide hondjes en vooral in het lesgeven!

 

In 2015 startte ik dan ook mijn eigen hondenschool 4 Feet For Fun en naast wat puppy en gehoorzaamheidscursussen, geef ik eigenlijk voornamelijk Hoopers en Agilitytrainingen. Daarnaast inmiddels ook gecertificeerd trainer in Balans en Coördinatie. De lessen groeiden explosief en doordat ook mijn weekenden gevuld werden door seminars, wedstrijden, en de aanvragen voor de verkoopkraam kan ik met recht zeggen dat mijn drukke werkweken een echt honden bestaan zijn.

 

Inmiddels sta ik met de seminars ook meer en meer in het buitenland en Hoopers lijkt alleen maar door te groeien, Hoopers is dan ook een sport voor iedereen. Niet iedere hond hoeft snel, perfect of briljant te zijn. Een band en plezier in het team baas/hond is het belangrijkste wat er bestaat. 


Danique Lagerwaard

Puppy’s opvoeden vind ik een van de leukste bezigheden die er zijn. Een pup zo’n goede basis geven waarbij deze op alles is voorbereid. Hoe doe je dat en wat moet je zeker niet vergeten? 

 

Puppy’s / jonge honden!
Het aantal inschrijvingen voor puppyfun is dusdanig laag dat we hier geen groep voor zullen maken. In plaats daarvan bieden we pre-agility aan, welke gegeven zal worden door Danique Lagerwaard.

Voor wie geschikt?
Voor pups vanaf 4 maanden tot honden welke nog geen agility beoefenen. We zullen de inschrijvingen zoveel mogelijk op leeftijd indelen.

 

Wat gaan we doen?

-        We gaan bezig met de basis skills voor een agility carrière. We zullen ons concentreren op de balans en coördinatie van het lichaam (denk hierbij aan het lopen op/over verschillende onderdelen).

-        We behandelen oefeningen die we kunnen gebruiken tijdens de toekomstige agility carrière, denk aan stuur en richting commando’s.

-        Daarnaast zullen we ons bezig houden met de start. Je hond leren bij de start te blijven, leer je namelijk al op jonge leeftijd aan!

 

 

Tijdens deze workshop is het de bedoeling dat je iedere oefening samen met je hond kunt uitproberen, lukt een bepaalde oefening bij jou niet? Is die wat lastiger voor jullie als combinatie? Dan help ik je hierbij, echter besteden we hier niet de gehele workshop aan. Het zijn voornamelijk skills die je ontvangt welke je thuis verder kunt uitbreiden. Zo zorgen we ervoor dat onze jonge honden dit tijdsblok vol kunnen houden.
Wil je twee dagen meedoen? Dat kan en mag, mits er geen mensen op de wachtlijst staan. Het aanbod zal echter op beide dagen hetzelfde zijn.


Gertie van Zutphen

Mijn naam is Gertie van Zutphen. Geboren in 1962 en woonachtig in Best (N-Br.).

 

Ik ben in het bezit van Border Collies, het ras dat mijn man en ik 22 jaar met veel liefde en plezier hebben gefokt (Clover Corner Border Collies). Sinds eind 2018 hebben we er een Pumi reu bij, hij heet Tibbe. Hopelijk gaat hij in de toekomst mijn hooperhondje worden!

 

Vanaf mijn 16e jaar ben ik actief in het trainen van diverse honensporten, zoals G&G, Obedience, showen, schapen drijven, dogdance, treibball en nu sinds ongeveer 4 jaar enthousiast bezig met hoopers waarin ik ook wedstrijden loop. 

 

 


Mary Kerssen

Ik ben Mary Kerssen en ik train en geef les in agility, hoopers & fitness. 

 

Toen een van mijn honden een knieband blessure kreeg, werd ik me bewust van wat ik vraag van mijn honden met de sporten die ik graag beoefen. Daar ben ik me in gaan verdiepen en ik heb mijn trainingen daarop aangepast. 

 

Body awareness is een paar jaar later ontstaan vanwege het ontbreken van een cursus c.q. begeleiding bij het fysiek opbouwen van mijn jonge hond. Ik heb de training 'gecreëerd' die ik graag met mijn pup cq jong hond zou volgen. Mijn sporthonden werden wat ouder en die bleken erg veel baat bij gerichte fysieke spiertraining te hebben. Een win-win situatie dus!

  

Inmiddels geef ik fitheidstrainingen aan een groot scala honden: jonge honden, oudere honden maar ook revaliderende honden. Bij W.I.L.D. gaan we 's morgens aan de gang met algemene fitheid. Wat is een basis en hoe bouw je dat op (ook als je geen equipment hebt). 's Middags is er aandacht voor Warming up & Cooling down specifiek voor sporthonden in sprintsporten.

 

Tijdens W.I.L.D. gebruiken we vooral foampads, steps en wat balanskussens. De insteek is dat je oefeningen meekrijgt die je thuis gemakkelijk kunt herhalen en blijven doen. 


Peter Spoorenberg

Ik loop al sinds midden jaren ‘90 mee als handler en instructeur, mijn ervaring als trainer is in vele jaren opgebouwd. Als trainer blijf ik me ontwikkelen door het regelmatig trainen en informatie vergaren bij tophandlers en trainers uit binnen en buitenland . Nieuwe technieken worden functioneel toegepast, eenvoud van handling blijft echter het belangrijkst voor mij. Mijn doel is elke combinatie maximaal tot zijn recht te laten komen.

 

Als handler neem ik regelmatig deel aan grote toernooien zoals FCI Agility World Championships 2015 en 2016, European Open, World Agility Open, Luxemburg Open en Border Collie Classic.

 

 

Ik ben 2017 Nederlands Kampioen Agility geworden in de Large klasse met mijn border collie Clive.


Truus Voshart

Ik ben Truus Voshart, ik vind het heerlijk om naast mijn gewone werk met mijn honden bezig te zijn. Met Evy (een van mijn drie honden) heb ik namens Nederland aan diverse internationale toernooien  mogen deelnemen.

 

Ik wil met jullie aan de slag om de looplijnen (je eigen, maar ook die van de hond) uit een parcours te herkennen. Samen verschillende handling opties uitproberen om te kijken wat het beste bij jou en je hond past.

 

 

Daarnaast hoop ik dat ik je tips en trucs kan meegeven, waarmee je thuis de basisvaardigheden van jezelf en je hond kan trainen.