De trainers stellen zich voor.

Anita van Schijndel

Mijn naam is Anita van Schijndel-Kuijpers. Ik woon met mijn man Ronnie en onze twee zonen, Jeffrey en Joey, in Den Dungen. Dit dorp ligt onder de rook van 's-Hertogenbosch. In het dagelijks leven ben ik administratief medewerkster bij een Aannemingsbedrijf in de grond- en waterbouw.

 

Zelf hebben we op dit moment 4 borders collies waar ik detectie, speuren en reddingshondenwerk mee train.

 

In het verleden heb ik ook aan hoopers, agility, flyball en dogfrisbee gedaan. Ik train al ruim 10 jaar met mijn eigen honden en sinds een jaar of 5 geef ik ook les in diverse disciplines op twee verschillende hondenscholen. Op dit moment geef ik les in detectie en mantrailen. Tevens geef ik regelmatig workshops reddingshondentraining.

 

 

Ik vind het geweldig om baas en hond nieuwe dingen te leren, zodat ze op een leuke manier hun band samen versterken. Er is niet mooiers om baas en hond te zien genieten tijdens een les, of het nu gaat om gehoorzaamheid, hoopers, detectie of speuren.

Corrie Jansen

Ik ben Corrie Jansen, kynologisch instructeur sinds 1998 en eigenaar van Hondentraining REO in Bergschenhoek. Ik ben ook oprichter van Nadac Hoopers Nederland en sinds 2021 ook van RallyObedience.NL

 

Samen met mijn hondje beoefende ik hoopers, FCI obedience, geurdetectie, agility en alles wat leuk is hihi.

 

Tijdens W.I.L.D. geef ik samen met Petra workshops Doggi-Golf. Deze sport komt uit Duitsland en is daar heel populair. Doggi-Golf is een hele leuke, nieuwe hondensport waarbij de hond een soort van midgetgolf speelt.

 

Er wordt een kleine bal over een parcours geduwd met de neus en moet over allerlei obstakels om uiteindelijk in een hole geduwd te worden. Er komt veel impulse controle aan te pas om de bal gecontroleerd voort te duwen. 

 

Tijdens de workshop gaan we stap voor stap aan de slag met de basis en kijken hoe ver we komen. Het gaat er vooral om dat jullie een leuke dag hebben!

Daniëlle van Dam

Een Hondenleven.
Dat is het leven wat ik leef en ik houd er van.

 

In 2005 door mijn eerste eigen hond begonnen met lesgeven bij de pups en gehoorzaamheid. Al snel volgde het beoefenen en lesgeven in de Agilty. Na jaren van Agility volgde er een nieuwe uitdaging. 

 

In 2014 deed de Hoopers zijn intrede en doordat mijn hondje ouder werd voelde ik me daar ook sterk door aangetrokken. Al snel ontdekte ik dat Hoopers niet alleen leuk was met een wat oudere hond en werd steeds fanatieker met beide hondjes en vooral in het lesgeven!

 

In 2015 startte ik dan ook mijn eigen hondenschool 4 Feet For Fun en naast wat puppy en gehoorzaamheidscursussen, geef ik eigenlijk voornamelijk Hoopers en Agilitytrainingen. Daarnaast inmiddels ook gecertificeerd trainer in Balans en Coördinatie. De lessen groeiden explosief en doordat ook mijn weekenden gevuld werden door seminars, wedstrijden, en de aanvragen voor de verkoopkraam kan ik met recht zeggen dat mijn drukke werkweken een echt honden bestaan zijn.

 

Inmiddels sta ik met de seminars ook meer en meer in het buitenland en Hoopers lijkt alleen maar door te groeien, Hoopers is dan ook een sport voor iedereen. Niet iedere hond hoeft snel, perfect of briljant te zijn. Een band en plezier in het team baas/hond is het belangrijkste wat er bestaat. 


Daniëlle Stoutjesdijk

Ik ben Daniëlle Stoutjesdijk. Wij hebben 3 Border Collies en een Sheltie. Ik ben Gediplomeerd gedragstherapeut voor honden, kynologisch instructeur en eigenaar van Dogs 4 Joy. Bij Dogs 4 Joy geef ik 5 – 6 dagen per week les, zowel opvoeding als Balans en coördinatie, Hoopers, Voorbereiding sporten en FCI Obedience.

 

Ik loop wedstrijden in de FCI Obedience. Met mijn jongste Border Collie loop ik momenteel wedstrijden in de klasse 2. Bij de trainingen vind ik naast basistechnieken de mentale en fysieke staat van de hond heel erg belangrijk.

Workshop Spelen!

Door op een andere manier spel in te zetten kunnen we veel meer rendement halen uit onze trainingen.

Bij deze workshop komt onder andere aan bod:

  • Wat zijn de mogelijkheden voor spelen in je training
  • Wanneer kies je welk type spel 
  • Wat past er bij je hond
  • Wat kan met puppies?
  • Wat als een hond niet wil spelen
  • Wat als de hond zo fanatiek is in spel dat loslaten een strijd wordt?

Wil je meer ideeën over het spelen met je hond, hoe je spelen kunt inzetten in je training en hoe je nog meer rendement kunt halen uit je training? Dan is deze workshop iets voor jou!

 

Workshop Obedience basistechnieken

FCI Obedience is een hondensport waarbij het draait om luisteren en technieken heel erg belangrijk zijn. Deze workshop gaat in op een aantal basistechnieken. Deze technieken zijn bedoeld om een goede mentale en fysieke staat bij de hond te ontwikkelen en te behouden.

 

Bij deze workshop gaan we aan de slag met het contact met je hond, impulsbeheersing, spelen, de sociale beloning en het innemen van de startpositie.

Debby Hinlopen

Ik ben Debby Hinlopen, ik ben trimster van beroep en samen met mijn man staan we op de weekmarkten met Dierendingen. Ik heb zelf 4 sheltie’s waar ik lekker actief mee bezig ben. Naast de agility heb ik in Corona tijd een mooie nieuwe hobby gevonden in het suppen. En dan vooral met mijn sheltie’s Maylo en Jointly, zij genieten net zoveel als ik en weten niet hoe snel ze op de sup moeten komen als we weer op avontuur gaan.

 

Het suppen doe ik in het hele land en doordat de sups opblaasbaar zijn, zijn ze makkelijk mee te nemen waardoor we kunnen suppen waar we willen. Suppen staat voor Stand Up Paddle. Dit is een soort van “surfen” waar je op een surfboard staat en je je voortbeweegt met een paddle. Door het gebruik van de SUP paddle is er, in tegenstelling tot surfen, geen wind nodig om Stand Up Paddle surfen te kunnen beoefenen. Er kan gesupped worden op sloten, meren, grachten, binnenwateren en havens. En dus is nu ook suppen met honden. De meeste honden vinden het prachtig en genieten net zoveel van de omgeving als wij.

 

Het is de bedoeling dat de hond op de sup zit, dus niet steeds het water in wil of gaat. Dat zullen sommige honden echt moeten leren. Elke hond met een beetje geduld kan dit, het maakt niet uit welk ras, leeftijd of wat dan ook.

Let op! Suppen is wel een balans oefening voor de honden en kan dus best zwaar zijn als ze veel bewegen en dus veel hun balans moet zoeken. En vooral als ze veel het water in gaan en steeds terug moeten op de sup. Daarom is het voor pups, jonge honden en oudjes heel belangrijk om het goed op te bouwen en vooral niet te lang mee te nemen op de sup. Het is uiteraard verschillend per hond, is de hond heel rustig zal die minder last hebben dan een hond die actief is op de sup of een hond die er veel vanaf springt. 

Eugenie van Oirschot

Mijn naam is Eugenie van Oirschot. Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en eigenaar van Fast-Focus hondentraining.

 

Ik geef fulltime les in hoopers, obedience, dogdance, puppy en opvoed training.

 

Zelf train ik en loop ik wedstrijden in hoopers, FCI obedience en dogdance met mijn border collie Pi. Sinds kort heeft hij een maatje Raffa genaamd die nu lekker geniet van zijn puppytijd.

 

 

1994 was het jaar dat ik mijn allereerste hond kreeg en met hem ben ik gestart met het volgen van gehoorzaamheid lessen. Hierdoor raakte mijn passie voor trainen met honden in een stroomversnelling.

 

In 1999 ben ik gevraagd om deel te gaan uit maken van het instructie team van HSV Idefix. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en na een stage periode van ruim 1 jaar heb ik mijn instructeurs diploma's behaald bij opleidingsinstituut voor hondenopvoeding O&O.

 

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met hoopers, een geweldige sport die in Nederland nog maar net in opkomst was. Vanaf het eerste moment ben ik in de ban geraakt van deze discipline die voor zowat elke hond van iedere leeftijd geschikt is. In 2016 ben ik van start ben gegaan met mijn eigen hondenschool, genaamd Fast-Focus, waar ik mijn kennis en vaardigheden van deze sport kan delen. Op dit moment geef ik hoopers seminars en instructeurs cursussen in binnen en buitenland.

Eva Lacnakova

Ik ben Eva Lacnakova en doe sinds 1999 aan agility. Mijn eerst WK heb ik gelopen in 2001, in totaal heb ik drie keer een podia gelopen in de hoogteklasse small (2004, 2006 en 2019). 

Op een EO of WK kom ik vaak uit voor het Tsjechische team waar ik vandaan kom, maar ik woon in België. 

 

Op dit moment loop ik met twee Shelties (Chiqi en Joia) en een Border Collie (Skye).

 

Bij seminars is het voor mij niet belangrijk dat het team 'op mijn manier' een parcours loopt, maar om van alles te proberen en inspiratie op te doen wat later gebruikt kan worden in training en wedstrijd.  

Francoise Jansen

Ik ben Francoise Jansen en gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut. In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn honden bezig, waarbij agility voorop staat. Maar ook neuswerk, kunstjes, hoopers en lekker wandelen doe ik graag met mijn honden. Mijn dagelijks werk is bij Hulphond Nederland. Daarnaast heb ik op kleinschalige basis mijn hondenschool.

 

Mijn lessen zijn er met name op gericht naar wat de hond laat zien en van daaruit komt er dan een ‘plan van aanpak’. Het is prachtig om te zien wat een mooie stappen (hoe klein soms ook) een (jonge) hond kan maken als ze maar de tijd en kans krijgen om het op hun eigen tempo te doen. Dit is ontzettend goed voor hun zelfvertrouwen, maar ook het vertrouwen in jou als begeleider. De lessen op mijn hondenschool omvatten dan ook met name Balans & Coördinatie oefeningen, zelfbeheersing, werken aan de band, neuswerk, omgaan met prikkels en een combinatie van al deze onderdelen. Mijn motto's: ‘Heel veel kleine stapjes maken samen een hele mooie grote stap’ en ‘De basis is alles’!

 

Deze workshop zal speciaal gericht zijn op pups en jonge honden (8 weken tot 12 maanden). Oefeningen die je kunt verwachten zijn gericht op verrijking, bouwen aan vertrouwen, leren omgaan met prikkels, zelfbeheersing, neuswerkjes, (nuttige) kunstjes en wat basistraining gericht op agility. Oefeningen zullen uiteraard aangepast worden aan de combinatie die ik voor me heb.

 

 

Plezier voor baas én hond zal (en moet) te allen tijde voorop staan!

Geertje Schijf

Hoi!

 

Ik ben Geertje Schijf en onder de naam TeamUp geef ik agility training en gedragstraining voor sporthonden.

 

Met Jammy, mijn oudste border collie, heb ik meegedaan aan twee WK’s en vier EO’s. Daarnaast hebben we ook vier keer mogen meedoen op Crufts, zowel in de finale van de British Open, als in de International Invitational. Wat een belevenis elke keer weer!

 

 

Momenteel loop ik wedstrijden met Aura, mijn jongste Border Collie, een totaal ander karakter dan Jammy. We hebben heel erg aan elkaar moeten wennen, maar het is super fijn om samen te lopen. Begin 2020 zijn we naar graad 3 gegaan, maar sindsdien hebben we, zoals iedereen, twee heel uitzonderlijke wedstrijdseizoenen gehad... Dit voorjaar ga ik ook de eerste wedstrijden lopen met Zita, mijn geweldige, licht geschifte Sheltie dame!

 

Voor mij gaat agility vooral om het gevoel van connectie met mijn honden, opperste concentratie op volle snelheid, met een flinke portie adrenaline. Dat geeft zo’n kick, bijna elkaars gedachten kunnen lezen, geweldig! Bij het lesgeven probeer ik altijd op een positieve manier zoveel mogelijk uit de combinatie te halen.

 

Ik ben erg van sterke basics, de moeilijke dingen volgen dan eigenlijk vanzelf. Ook voor combinaties in de hogere graden test ik graag die basics, uiteraard op andere situaties dan startende combinaties. Door mijn ervaring met gedragstraining kijk ik verder dan enkel de technische training en handling: Hoe zit het met het energie-niveau van hond en geleider, is er connectie en ritme, zitten ze op dezelfde golflengte, in hetzelfde verhaal? Hoe is de balans tussen contact en zelfstandigheid? Kortom: ik probeer een all-round pakket aan te bieden, waarbij ieder op zijn/haar niveau nieuwe aandachtspunten mee krijgt om thuis mee aan de slag te gaan!

 

Hopelijk zie ik je binnenkort op W.I.L.D.!

 

 

Geertje 

Jannine de Boer

Ik ben Jannine de Boer, sommige mensen zullen mij wel kennen uit de agility/hoopers, maar misschien wel meer door mijn fotografie. 

 

Fotografie is een grote hobby voor mij, ik richt mij voornamelijk op hondenfotografie. Ik vind het onwijs leuk en mooi om de hond zo goed mogelijk op de foto te zetten. Het zoeken naar het mooiste plekje en het mooiste licht blijft gaaf en je ontdekt steeds meer mogelijkheden om een sprookjesachtige foto te maken. 

 

Tijdens deze workshop wil ik jullie de basis van het fotograferen leren. Ik wil jullie leren hoe je de camera moet instellen, hoe je de juiste belichting instelt en waar je rekening mee moet houden bij hondenfotografie.

 

Ik ga jullie leren hoe je een portret maakt van een hond en ik wil jullie ook leren hoe je een hond in actie kan vastleggen. In de ochtend ga ik jullie wat theorie meegeven, maar gaan we ook al een beetje aan de slag met de camera zodat jullie de theorie al een beetje kunnen toepassen. 

 

In de middag gaan we het echt in de praktijk uitvoeren. We gaan een portret maken van een hond en ook gaan we een hond in actie fotograferen.

Kim Speet-Boulengier

Ik ben Kim Speet-Boulengier en geef al een aantal jaren detectielessen in Almere en omgeving.

 

Afgelopen jaar heb ik een nieuwe instructeurscursus (bij CanineNose) in detectiewerk gedaan, om zelf nieuwe dingen te leren en om deze met onze cursisten te delen. Ik wil deze manier van detectiewerk graag delen met jullie. Dat betekent dat we in een groepje van 4 mensen met honden theorie en wat oefeningen gaan doen.

 

Voorwaarde is dat je hond sociaal is naar andere honden en het zou top zijn als ze even rustig kunnen wachten wanneer ik uitleg geef.

Als je hond gemotiveerd is om voor voer te werken, neem dan lekkere voertjes mee. Niet de allerlekkerste die je kunt verzinnen, maar wel lekkerder dan gewone beloningssnoepjes. Is je hond (ook) gemotiveerd om voor een bal of een ander speeltje iets te doen, neem deze dan ook mee (zonder piep graag ivm de andere honden die er zijn).

 

 

Meer informatie vind je op onze website www.dogsunderstood.nl

Liane van de Velde

Ik ben Liane vd Velde en sinds jaren ‘verslaafd’ aan deze geweldige sport maar ook actief geweest binnen andere disciplines. Op dit moment loop ik met Fly (rechts) in de 3e graad. In 2019 hebben wij samen deelgenomen aan het FMBB in Tsjechië. Met Nova (links) zal ik in 2022 beginnen aan onze wedstrijd carrière, maar trainen met haar is al een genot.

 

Als handler probeer ik altijd door te groeien en ook open te staan voor de nieuwe dingen en evolutie die deze sport steeds doormaakt. Wel ben ik van mening dat iedereen zijn eigen weg moet kiezen en daarbij de rugzak moet vullen met alle dingen die je nodig hebt. Lopen met een te zware rugzak is dan weer niet fijn dus maak voor jezelf de juiste keuze in wat je mee wilt nemen en wat voor jullie belangrijk is.

 

 

In mijn lesgeven probeer ik combinaties ‘Eye Openers’ te geven. Uiteraard blijft het hard werken samen met je maatje maar soms kan je de rugzak alweer vullen met een paar kleine tips. Tijdens de trainingen pas ik mij altijd aan per combinatie en zal ook samen met jullie kijken wat nog nodig is voor jullie reis en ontwikkeling. Lichaamstaal en contact staan vaak wel centraal bij wat ik mensen mee wil geven.

 

It’s Amazing What You Can See If You Are Looking!!”

Mary Kerssen

Ik ben Mary Kerssen en ik train en geef les in agility, hoopers & fitness.

 

Ik ben kynologisch instructeur en zowel bij de Campus (agility instructeursopleiding) en Fit Dog Program betrokken en met die kennis ben ik ooit begonnen met body awareness trainingen te ontwikkelen. Feitelijk heb ik de training 'gecreëerd' die ik graag met mijn pup cq jong hond zou volgen. Mijn sporthonden werden wat ouder en die bleken erg veel baat bij gerichte fysieke spiertraining te hebben. Een win-win situatie dus!

 

Inmiddels geef ik fitheidstrainingen aan een groot scala honden: jonge honden, oudere honden maar ook revaliderende honden. 

 

Tijdens W.I.L.D. gebruiken we vooral foampads, steps en wat balanskussens. De insteek is dat je oefeningen doet die je thuis gemakkelijk kunt herhalen en blijven doen.

 

Het eerste uur gaat over fitheid en de gehele hond: te beginnen met de core en vandaar uit komen achterhand, voorhand en een stukje rugmobiliteit globaal aan de orde. 

Het tweede uur wordt ingevuld met een onderdeel naar keuzen van de groepsleden. Er is keuze tussen: 
1. Achterhand training

2. Reactie en anticipatiesnelheid
3. Warming up & cooling down

 

www.bodyawarenesstraining.eu

 


Nathalie de Korte

Mijn naam is Nathalie de Korte en agility is mijn grote passie.

 

Ik ben mijn carriere begonnen met onze labradors waar ik met heel veel plezier (recreatief) mee heb gelopen. Omdat ik de sport zo leuk vond en graag hierin verder wilde zijn er daarna enkel nog maar Border Collies bij gekomen en sinds kort ook een Papillon.

 

Samen met mijn toppertje Koda heb ik Nederland mogen vertegenwoordigen op het WK, EO, WAO & IMCA, ze is nu met welverdiend pensioen. Dit jaar hebben Murdock en Tebbie zich alvast geplaatst voor de WAO en staat mijn jonkie Brave eerste reserve dus de opvolging komt er aan 🙂.

 

Het allerleukste vind ik de opleiding van de jonge sporthond. Nadruk bij mijn trainingen ligt op een grondige basis, zelfstandigheid van de hond, consequent en tijdig aangeven wat je verwacht en vooral heel veel plezier hebben met je maatje.

Simone Hendriks


Ik ben Simone Hendriks, ik heb een Schotse Herdershond Korthaar van bijna 11 jaar, recent zijn we gestopt met behendigheid. Met mijn Papillon van 5 jaar ben ik heel actief in de agility.

 

Eind 1998 kwam ik na een paar jaar wonen en werken in het buitenland terug naar Nederland in gezelschap van mijn twee eerste eigen honden. Een van hen vertoonde hier al snel angstig gedrag naar mensen, door hem ben ik me gaan verdiepen in honden en hun gedrag. Hij ging zijn angst en onzekerheid al snel compenseren met agressie naar mensen. Op zoek naar hulp kwam ik terecht bij een hondenschool in de buurt, daar heb ik veel geleerd en is het vuurtje om steeds meer te willen weten over honden en hun gedrag aangewakkerd.

 

Vanaf 1999 heb ik meerdere instructeurscursussen gevolgd op het gebied van gehoorzaamheid en speuren, hierin heb ik jarenlang les gegeven. In 2011 raakte ik besmet met het agility-virus, na een tijdje zelf trainen ben ik de agility instructeurs cursus bij Campus gaan volgen en ben ik ook hierin les gaan geven op de hondenschool waar ik aan verbonden was. Benieuwd naar wat massage voor honden kan doen ben ik in 2017 gestart met de opleiding tot kynologisch masseur bij Kynomassage. Na het volgen van de basisopleiding had ik de smaak te pakken en ben ik ook de gevorderden en sportmassage modules gaan volgen. Inmiddels een aantal jaren verder heb ik zowel in mijn werk als teamleider bij KNGF Geleidehonden als privé veel positieve effecten gezien op zowel lichamelijk als mentaal gebied bij honden die met enige regelmaat gemasseerd worden. Voor een agility hond is een fit lichaam van groot belang, door je hond met enige regelmaat te masseren kun je er voorzorgen dat hij nog lekkerder in zijn vel komt te zitten. Het leuke van je hond masseren is dat je hiermee niet alleen iets goed doet voor je hond maar ook op jezelf heeft het masseren een positieve invloed.

 

Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan.