De trainers stellen zich voor.

Bianca van Gastel

Zolang ik me kan herinneren heb ik al honden, begin jaren '90 ben ik met agility in aanraking gekomen en kreeg ik mijn eerste eigen hond Roxi, een korthaar border collie.

 

Inmiddels geef ik alweer een aantal jaren wekelijks training bij SWAT waar ik ook zelf met mijn eigen honden train. We geven veel aandacht aan een goede en stevige basis door positief en motiverend te trainen.

 

Ik ben van mening dat een hond nooit fouten maakt, als je hond iets niet goed doet, dan is hetgeen wat je op dat moment van hem vraagt dus simpelweg (nog) niet goed genoeg getraind, we doen dan een stapje terug om daarna weer vooruit te kunnen gaan, het belangrijkste in mijn trainingen is dan ook om ervoor te zorgen dat de hond enthousiast wordt en blijft van het spelletje.


Daniëlle van Dam

Een Hondenleven.
Dat is het leven wat ik leef en ik houd er van.

 

In 2005 door mijn eerste eigen hond begonnen met lesgeven bij de pups en gehoorzaamheid. Al snel volgde het beoefenen en lesgeven in de Agilty. Na jaren van Agility volgde er een nieuwe uitdaging. 

 

In 2014 deed de Hoopers zijn intrede en doordat mijn hondje ouder werd voelde ik me daar ook sterk door aangetrokken. Al snel ontdekte ik dat Hoopers niet alleen leuk was met een wat oudere hond en werd steeds fanatieker met beide hondjes en vooral in het lesgeven!

 

In 2015 startte ik dan ook mijn eigen hondenschool 4 Feet For Fun en naast wat puppy en gehoorzaamheidscursussen, geef ik eigenlijk voornamelijk Hoopers en Agilitytrainingen. Daarnaast inmiddels ook gecertificeerd trainer in Balans en Coördinatie. De lessen groeiden explosief en doordat ook mijn weekenden gevuld werden door seminars, wedstrijden, en de aanvragen voor de verkoopkraam kan ik met recht zeggen dat mijn drukke werkweken een echt honden bestaan zijn.

 

Inmiddels sta ik met de seminars ook meer en meer in het buitenland en Hoopers lijkt alleen maar door te groeien, Hoopers is dan ook een sport voor iedereen. Niet iedere hond hoeft snel, perfect of briljant te zijn. Een band en plezier in het team baas/hond is het belangrijkste wat er bestaat. 


Danique Lagerwaard

Puppy’s opvoeden vind ik een van de leukste bezigheden die er zijn. Een pup zo’n goede basis geven waarbij deze op alles is voorbereid. Hoe doe je dat en wat moet je zeker niet vergeten? 

Puppy Fun

  • Ik ga je ongetwijfeld veel te veel vertellen over het in (mijn optiek) opvoeden van pups. 
  • We gaan ons bezig houden met basis oefeningen die ook zeer geschikt zijn voor de start van een goede sporthond. Tegelijkertijd zijn dit ook fijne oefeningen die je in het dagelijkse leven kunt gebruiken
  • Je leert je pup op jonge leeftijd al dat het spelen/luisteren in een vreemde omgeving hartstikke leuk is. Een betere basis voor een topsporter is er niet!

Pre Agility

  • We gaan bezig met de basis skills voor een agility carrière. We zullen ons concentreren op de balans en coördinatie van het lichaam (denk hierbij bijvoorbeeld aan het lopen op/over verschillende onderdelen).
  • We behandelen oefeningen die we kunnen gebruiken tijdens de toekomstige agility carrière, denk aan stuur en richting commando’s.
  • Daarnaast zullen we ons bezig houden met de start. Je hond leren bij de start te blijven, leer je namelijk al op jonge leeftijd aan!.

Tijdens deze workshop is het de bedoeling dat je iedere oefening samen met je hond

kunt uitproberen, lukt een bepaalde oefening bij jou niet? Is die wat lastiger voor jullie als combinatie? Dan help ik je hierbij, echter besteden we hier niet de gehele workshop aan. Het zijn voornamelijk skills die je ontvangt welke je thuis verder kunt uitbreiden. Zo zorgen we ervoor dat onze jonge honden dit tijdsblok vol kunnen houden.

Wil je twee dagen meedoen? Dat kan en mag, het aanbod zal echter op beide dagen hetzelfde zijn.


Debby Hinlopen

Ik ben Debby Hinlopen, ik ben trimster van beroep en samen met mijn man staan we op de weekmarkten met Dierendingen. Ik heb zelf 4 sheltie’s waar ik lekker actief mee bezig ben. Naast de agility heb ik in Corona tijd een mooie nieuwe hobby gevonden in het suppen. En dan vooral met mijn sheltie’s Maylo en Jointly, zij genieten net zoveel als ik en weten niet hoe snel ze op de sup moeten komen als we weer op avontuur gaan.

 

Het suppen doe ik in het hele land en doordat de sups opblaasbaar zijn, zijn ze makkelijk mee te nemen waardoor we kunnen suppen waar we willen. Suppen staat voor Stand Up Paddle. Dit is een soort van “surfen” waar je op een surfboard staat en je je voortbeweegt met een paddle. Door het gebruik van de SUP paddle is er, in tegenstelling tot surfen, geen wind nodig om Stand Up Paddle surfen te kunnen beoefenen. Er kan gesupped worden op sloten, meren, grachten, binnenwateren en havens. En dus is nu ook suppen met honden. De meeste honden vinden het prachtig en genieten net zoveel van de omgeving als wij.

 

Het is de bedoeling dat de hond op de sup zit, dus niet steeds het water in wil of gaat. Dat zullen sommige honden echt moeten leren. Elke hond met een beetje geduld kan dit, het maakt niet uit welk ras, leeftijd of wat dan ook.

Let op! Suppen is wel een balans oefening voor de honden en kan dus best zwaar zijn als ze veel bewegen en dus veel hun balans moet zoeken. En vooral als ze veel het water in gaan en steeds terug moeten op de sup. Daarom is het voor pups, jonge honden en oudjes heel belangrijk om het goed op te bouwen en vooral niet te lang mee te nemen op de sup. Het is uiteraard verschillend per hond, is de hond heel rustig zal die minder last hebben dan een hond die actief is op de sup of een hond die er veel vanaf springt. 

Eva Lacnakova

Ik ben Eva Lacnakova en doe sinds 1999 aan agility. Mijn eerst WK heb ik gelopen in 2001, in totaal heb ik drie keer een podia gelopen in de hoogteklasse small (2004, 2006 en 2019). 

Op een EO of WK kom ik vaak uit voor het Tsjechische team waar ik vandaan kom, maar ik woon in België. 

 

Op dit moment loop ik met twee Shelties (Chiqi en Joia) en een Border Collie (Skye).

 

Bij seminars is het voor mij niet belangrijk dat het team 'op mijn manier' een parcours loopt, maar om van alles te proberen en inspiratie op te doen wat later gebruikt kan worden in training en wedstrijd.  

Geertje Schijf

Hoi!

 

Ik ben Geertje Schijf en onder de naam TeamUp geef ik agility training en gedragstraining voor sporthonden.

 

Met Jammy, mijn oudste border collie, heb ik meegedaan aan twee WK’s en vier EO’s. We hebben ook vier keer mogen meedoen op Crufts, zowel in de finale van de British Open, die we ook een keer gewonnen hebben, als in de International Invitational. Wat een belevenis elke keer weer!


Aura, mijn jongste border collie, mocht net naar graad 3 toen vorig jaar alle wedstrijden werden stilgelegd. Gelukkig hebben we in de zomer een paar kleine wedstrijden kunnen meepikken. 
Daarnaast ben ik met mijn Chinese naakthond Joules ook in graad 3 geraakt, helaas heb ik haar moeten stil leggen door medische problemen. En drie maanden geleden is Zita mijn roedeltje komen versterken, een knap en energiek (en vocaal!) Sheltie dametje!

 

Voor mij is het gevoel van connectie met mijn honden, opperste concentratie op volle snelheid en met een flinke portie adrenaline, waar het allemaal om gaat. Dat geeft zo’n kick, bijna elkaars gedachten kunnen lezen, geweldig!

 

Qua lesgeven probeer ik altijd op een positieve manier zoveel mogelijk uit de combinatie te halen. Ik ben erg van de sterke basics, de moeilijke dingen volgen dan eigenlijk vanzelf. Ook voor combinaties in de hogere graden test ik graag de basics, uiteraard op moeilijkere situaties dan startende combinaties, ik schakel mee met het niveau en de mogelijkheden van hond en geleider.

 

Door mijn ervaring met gedragstraining kijk ik ook verder dan enkel de technische training en handling: Hoe zit het met het energie-niveau van je hond? Zie ik onzekerheid waardoor hij dichtslaat? Of moeten we juist eerst wat rust en ritme in het parcours brengen? Versterk jij onbewust de chaos bij je hond of sla je juist dicht als je hond heel druk wordt? Of loop je alleen maar aan je hond te trekken om hem vooruit te krijgen? Hoe zit het met de beloningswaarde voor de hond?


Kortom: ik probeer een all-round pakket aan te bieden, waarbij ieder op zijn/ haar niveau nieuwe aandachtspunten mee krijgt om thuis mee aan de slag te gaan! Het kan dus zijn dat je andere oefeningen krijgt dan iemand anders, ik schakel mee met wat de combinatie op dat moment nodig heeft. Ik time de sessies, zodat iedereen even lang traint, ongeacht waar we aan werken.

 

Hopelijk zie ik je binnenkort op W.I.L.D.!

 

Geertje

Herma Jansen

 

Hallo ik ben Herma Jansen,

  

Ooit ben ik eind jaren 80 gestart in de behendigheid. Ik heb met verschillende rassen gelopen, maar hoger dan een paar persoonlijke successen ben ik nooit gekomen.

 

Door blessures van mij en mijn hond ben ik een aantal jaar geleden gestopt met behendigheid en begonnen met Hoopers.

 

Ik startte met mijn Border Collie reu Denzel bij Hoopers Nederland, maar heb ondertussen ervaring met de verschillende vormen van Hoopers. Inmiddels is Denzel met pensioen en ben ik volop in training met mijn Border Collie teefje Solid Reba. Met haar loop ik wedstrijden bij zowel NADAC als bij Distance 4 Dogs.

 

Ik geef op kleine schaal workshops en privé trainingen en ik coach (en word gecoacht) een aantal mensen in een vriendengroep (Hooper Friends)

 

Mijn speerpunt is de bewustwording van de lichaamshouding van de handler.

 

Voor de workshops op zondag 13 juni staan met name plezier voor baas en hond centraal.


Jan Sprij

Ik ben Jan Sprij.

 

Ik kreeg mijn eerste hond in 1993 en heb met hem en met mijn andere honden vele wedstrijden in binnen- en buitenland mogen lopen. Mijn honden en ik mochten Nederland op 5 WK’s vertegenwoordigen. We werden IMCA kampioen en Nederlands Kampioen. Ik heb altijd met Border Collies gelopen en loop nu ook met een Jack Russel.

 

Daarnaast ben ik sinds midden jaren '90 ook trainer. Ik heb sinds die tijd vele Nederlandse handlers getraind en gecoacht die opgingen voor hun eerste U-tje of deelnamen aan een WK, IMCA, WAO, EO of ander toernooi. Ik ben trainer bij TRUST, een club die van het begin af aan veel kleine honden traint. Ik mocht het Nederlandse IMCA-team 3 jaar coachen en was ik 4 jaar lang assistent-trainer van het Noorse Rekrutt- en WK-team.

 

Sinds 2015 ben ik ook FCI keurmeester en sta ik aan de andere kant van de lijn, ook super leuk.

 

Voor mij moeten de training of een wedstrijd, voor de hond en voor de handler, altijd een positieve ervaring zijn. Je hond moet het geweldig vinden en jij moet naast plezier ook gemotiveerd blijven om de volgende keer weer een stapje hoger te durven zetten. Dat is moeilijk voor zowel handler als hond, als je dingen moet doen die nog niet in je systeem zitten.

 

 

In mijn trainingen, gaan we in op de details die belangrijk zijn voor elke handler en hond en kijken we wat we bij jou kunnen verbeteren. Je zal woorden horen als Timing, Commitment, Obstacle Focus en nog veel meer. Ik leg je uit hoe het zit en doe oefeningen die passen bij jouw niveau.

Kim Speet-Boulengier

Ik ben Kim Speet-Boulengier en geef al een aantal jaren detectielessen in Almere en omgeving.

 

Afgelopen jaar heb ik een nieuwe instructeurscursus (bij CanineNose) in detectiewerk gedaan, om zelf nieuwe dingen te leren en om deze met onze cursisten te delen. Ik wil deze manier van detectiewerk graag delen met jullie. Dat betekent dat we in een groepje van 4 mensen met honden theorie en wat oefeningen gaan doen.

 

Voorwaarde is dat je hond sociaal is naar andere honden en het zou top zijn als ze even rustig kunnen wachten wanneer ik uitleg geef.

Als je hond gemotiveerd is om voor voer te werken, neem dan lekkere voertjes mee. Niet de allerlekkerste die je kunt verzinnen, maar wel lekkerder dan gewone beloningssnoepjes. Is je hond (ook) gemotiveerd om voor een bal of een ander speeltje iets te doen, neem deze dan ook mee (zonder piep graag ivm de andere honden die er zijn).

 

 

Meer informatie vind je op onze website www.dogsunderstood.nl

Mary Kerssen

Ik ben Mary Kerssen en ik train en geef les in agility, hoopers & fitness. 

 

Toen een van mijn honden een knieband blessure kreeg, werd ik me bewust van wat ik vraag van mijn honden met de sporten die ik graag beoefen. Daar ben ik me in gaan verdiepen en ik heb mijn trainingen daarop aangepast. 

 

Body awareness is een paar jaar later ontstaan vanwege het ontbreken van een cursus c.q. begeleiding bij het fysiek opbouwen van mijn jonge hond. Ik heb de training 'gecreëerd' die ik graag met mijn pup cq jong hond zou volgen. Mijn sporthonden werden wat ouder en die bleken erg veel baat bij gerichte fysieke spiertraining te hebben. Een win-win situatie dus!

  

Inmiddels geef ik fitheidstrainingen aan een groot scala honden: jonge honden, oudere honden maar ook revaliderende honden. Bij W.I.L.D. gaan we 's morgens aan de gang met algemene fitheid. Wat is een basis en hoe bouw je dat op (ook als je geen equipment hebt). 's Middags is er aandacht voor reactiesnelheid en bewegingsanticipatie  voor sporthonden in sprintsporten.

 

Tijdens W.I.L.D. gebruiken we vooral foampads, steps en wat balanskussens. De insteek is dat je oefeningen meekrijgt die je thuis gemakkelijk kunt herhalen en blijven doen. 


Peter Spoorenberg

Ik loop al sinds midden jaren ‘90 mee als handler en instructeur, mijn ervaring als trainer is in vele jaren opgebouwd. Als trainer blijf ik me ontwikkelen door het regelmatig trainen en informatie vergaren bij tophandlers en trainers uit binnen en buitenland . Nieuwe technieken worden functioneel toegepast, eenvoud van handling blijft echter het belangrijkst voor mij. Mijn doel is elke combinatie maximaal tot zijn recht te laten komen.

 

Als handler neem ik regelmatig deel aan grote toernooien zoals FCI Agility World Championships 2015 en 2016, European Open, World Agility Open, Luxemburg Open en Border Collie Classic.

 

 

Ik ben 2017 Nederlands Kampioen Agility geworden in de Large klasse met mijn border collie Clive.


Truus Voshart

Ik ben Truus Voshart, ik vind het heerlijk om naast mijn gewone werk met mijn honden bezig te zijn. Met Evy (een van mijn drie honden) heb ik namens Nederland aan diverse internationale toernooien  mogen deelnemen.

 

Ik wil met jullie aan de slag om de looplijnen (je eigen, maar ook die van de hond) uit een parcours te herkennen. Samen verschillende handling opties uitproberen om te kijken wat het beste bij jou en je hond past.

 

 

Daarnaast hoop ik dat ik je tips en trucs kan meegeven, waarmee je thuis de basisvaardigheden van jezelf en je hond kan trainen.

 


Zoë Bakker

Hoi allemaal!!

Mijn naam is Zoë. Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met agility en het aanleren van trucjes, ik doe dit samen met mijn honden Kairi en Luxx. Wij trainen bij SWAT in Hoogerheide, waar ik ook les geef.  

Buiten de agility focussen we ons veel op balans en coördinatie training en zoals ik al noemde trucjes!

Wat voor trucjes zou je je hierbij kunnen voorstellen? Een hond die op je rug kan springen, op je voeten kan springen een handstand tegen de boom of achteruit lopen.... noem het maar op! 

 

Alles is mogelijk met training en veel geduld. De trucjes zijn geschikt voor elk type ras en het maakt niet uit of de hond groot of klein is. Zolang je je positieve mindset houdt en de hond veel aanmoedigt en beloont voor het gedrag wat je wil zien, dan heeft hij het trucje in no time door!

Het helpt ook de band tussen hond en baas te versterken en het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen!