• Stichting
  • Agility
  • Activiteiten
  • Kalender
  • Nieuws
  • Home

Activiteiten

Agilityclub organiseert voor behendig Nederland een divers aantal activiteiten: 

Team Wintercompetitie (TWC)

Om de rustige winterperiode te overbruggen en ervoor te zorgen dat wedstrijdlopers geen last kregen van zware afkickverschijnselen, is de vereniging Vriendinkring Behendigheid Band in de winter van 2003-2004 begonnen met de Team-WinterCompetitie (TWC). De competitie bestaat uit een aantal voorronde wedstrijden en een spannende finale die allemaal in maneges worden gelopen. Intussen is de winter niet zo rustig meer, maar nog steeds schrijven jaarlijks meer dan 100 teams in voor de supergezellige Wintercompetitie waar sfeer en teamspirit (met z’n allen afzien in de kou) de belangrijkste ingrediënten zijn. Agilityclub zet deze populaire activiteit vanzelfsprekend voort.

DAME

Al sinds het ontstaan van de vereniging Vriendenkring Behendigheid Band werden er regelmatig trainingsevenementen georganiseerd waar gerenommeerde trainers uit binnen- en buitenland de deelnemers kennis lieten maken met hun manier van trainen. In 2018 wordt het "Dutch Agility Midsummer Event" oftewel DAME weer gehouden.

Kerstwedstrijd

De Kerstwedstrijd is intussen een echte traditie geworden. Voor behendigheidslopers die de calorieën van het kerstdiner eraf willen lopen, een excuus nodig hebben om 2e kerstdag niet weer onder de kerstboom te hoeven hangen of hun agility-vrienden gewoon geen week kunnen missen biedt Agilityclub de mogelijkheid om op 2e kerstdag een supergezellige en sfeervolle wedstrijd te lopen.

Als communicatiemedium voor behendig Nederland bestond de BAND-list. Met de opkomst van Facebook kwam deze email-list steeds meer in onbruik en is om die reden intussen opgeheven. Informatie wordt nu uitgewisseld via de Facebook groep "Agility Nederland" waarvan meer dan 4500 behendigheidslopers lid zijn.

Om de beginnende wedstrijdloper een beetje wegwijs te maken in het hele wedstrijdgebeuren gaf vereniging Vriendenkring Behendigheid Band de "Gids voor de Beginnende Wedstrijdloper" uit. In ruim 40 pagina’s worden heldere antwoorden gegeven op vragen waarmee beginnende wedstrijdlopers zitten als ze het officiële wedstrijdcircuit in willen. Dit handige naslagwerkje is nog steeds gratis te downloaden via de website van de Agilityclub.

Copyright 2009-2019 Stichting Agilityclub