• Stichting
  • Agility
  • Activiteiten
  • Kalender
  • Nieuws
  • Home

Vooruit

Door Willem-Alexander Kelders

JUMPING SHOOT

Eén van de dingen die mij nog steeds erg opvallen als ik op een wedstrijd kom is dat er weinig kleine honden echt vooruit kunnen werken. Een goede training hiervoor is eigenlijk heel simpel.

We nemen vier á vijf sprongen en een willekeurig toestel.Dit kan de ene keer een tunnel zijn, de andere keer een schutting, en ga zo maar door.Het beste is echter om te beginnen met de tunnel omdat de meeste honden dit een heel leuk toestel vinden.Plaats deze recht achter elkaar (zoals afgebeeld) en zet aan beide zijden schapengaas.\

Wat je doet is het volgende. Je start samen met je hond aan het begin van de jumping shoot.Ren zo hard als je kunt samen met je hond richting het einde van de jumping shoot. Het enige wat je roept is vooruit en de naam van het laatste toestel.

In het begin zal de hond nog gewoon achter je aan rennen maar naar een paar maal krijgt de hond het door en zal automatisch naar het eind rennen en het laatste toestel nemen.

Zodra je merkt dat de hond het door heeft ga je het schapengaas verwijderen. Je laat je hond vervolgens nog een keer dezelfde lijn lopen. Als ook dit goed gaat kun je nog een stap verder gaan en de lijn in een parcours gaan toepassen. Je zult zien dat hierdoor de hond de lijn op gaat zoeken naar het toestel wat je aangeeft.

Je kunt deze methode uitbreiden door bijvoorbeeld de lijn iets minder recht te maken of de sprongen niet geheel recht te zetten ( zie afbeeldingen)

 

Copyright 2009-2019 Stichting Agilityclub