• Stichting
  • Agility
  • Activiteiten
  • Kalender
  • Nieuws
  • Home

Vertrouwen

Vertrouwen

Door Relinde Peschier

Wederzijds vertrouwen

Je hebt nodig 1 kattenloop, 1 breedte sprong en 2 hoogtesprongen met vleugels en evt een net.

Doel van de oefening is om er op te kunnen vertrouwen dat je hond van je af wil werken en dat de hond beseft dat dit ook mag.

Je begint met bovenstaand opzetje . De sprongen hoeven niet op maximale hoogte te staan, maar de linkerzijde moet wel door een afrastering worden geblokkeerd. Indien de hond de neiging krijgt om onder de kattenloop door te komen dan kun je daar of een hulp bij neerzetten of een netwerk.

Je stuurt de hond de tunnel in en zodra hij er met zijn neus in is begin je hard naast de kattenloop te rennen en de hond het commando "vooruit" te geven. Niet omkijken of haperen gewoon doorrennen. Minstens 1 meter na de sprong mag je pas stoppen of indien je hond je nog niet heeft ingehaald, pas als de hond de laatste sprong heeft genomen.

Voor large honden zijn de afstanden van de toestellen 5 meter. Voor medium en small honden 3 meter.

De oefening kan ook uitgevoerd worden met een breedtesprong.

Deze oefening zowel links(zie voorbeeld) als rechts (in spiegelbeeld) oefenen. Zodra de oefening goed gaat zonder extra hulp kun je deze uitbreiden door vanaf de kant van de hoogtesprong te beginnen. Uiteraard kan het ook uitgebreid worden met enkele sprongen voor de tunnel zodat je niet vanuit stilstand begint.

VEEL PLEZIER

Relinde Peschier

 

 

Copyright 2009-2019 Stichting Agilityclub