• Stichting
  • Agility
  • Activiteiten
  • Kalender
  • Nieuws
  • Home

Box

Door Rob Peen

Deze oefeningen zijn bedoeld om de hond goed onder controle te houden en zelf daarbij de beste positie te kiezen. Het moment van in of wegdraaien en lopen van de handler is hiermee goed te oefenen.

De hond zet men voor sprong 1, de handler staat hier rechts naast.

Oefening 1 (a)

De handler laat de hond over de sprong 1 springen en loopt zelf schuin naar rechts weg, zodra de hond land roept de handler z'n hond en zet een Belgische wissel in (De handler draait linksom met z'n lichaam naar de hond toe) en lopen tezamen naar sprong 3.

Oefening 1 (b)

De handler laat de hond over de sprong 1 springen en blijft zelf bij de rechterkant van de sprong stilstaan en draait rechts om z'n as en loopt met de hond naar sprong 3. 

Oefening 2 (a)

Als 1 (a). Met dien verstande dat de draaibeweging van de handler korter is en deze eerder gaat lopen naar sprong 4.

Oefening 2 (b)

Als 1 (b). Met dien verstande dat de draaibeweging van de handler langer doorgaat en deze later gaat lopen naar sprong 4.

Oefening 3

Hierbij kan men verschillende combinaties uitproberen bijv. na sprong 1 en 4 een Belgische wissel of een Belg bij sprong 1 en om de as draaien bij sprong 4. Voor de honden die wat beter vooruit te sturen zijn kan men bij sprong 4 een klassieke wissel uitvoeren (achter de hond wisselen) en vervolgens een Belg of een draai om de as. Als men zover is dat dit zonder problemen gaat kan je de combinaties uitbreiden met diverse wissels en omhalen (ook de Duitse draai).

Oefening 4

Hierbij begint men met een Belgische wissel in te zetten maar maakt deze niet geheel af. Zodra de hond voldoende de box is ingelopen draait men weer naar de sprong toe, uiteraard ook weer te combineren met de voorgaande oefening. Het is ook een goede oefening voor het vooruit sturen en terug halen, hierbij blijft men midden in de box staan en met je stem en lichaamstaal en eventueel nog wat instappen freestyle je de hond door de box.

De bovenstaande oefeningen uiteraard ook in spiegelbeeld oefenen.

Veel plezier met de training,

Rob Peen

 

 

 

Copyright 2009-2019 Stichting Agilityclub