• Stichting
  • Agility
  • Activiteiten
  • Kalender
  • Nieuws
  • Home

Ron van Zanten

Agility met Ron van Zanten

Ik ben Ron van Zanten en meer dan 20 jaar actief in de agility. Na jaren heel succesvol geweest te zijn met mijn Belgische Herders (Tervueren), beoefen ik de sport op dit moment met mijn Border Collie Bobbi. 
Ik heb door de jaren heen aan meerdere grote agility toernooien deelgenomen, waaronder diverse keren het FMBB WK Belgische Herders, het European Open, Masters en NK’s. Ik heb 2 keer op het podium gestaan op het NK bij large honden. Ook ben ik samen met Eshley meerdere keren competitiekampioen geweest. Ze is meerdere keren Beste Belg in Agility geworden en ik noteerde met haar de 3e plaats op het WK IMCA in 2015. Een van de mooiste momenten liep ik met haar op het WK in Zaragoza in 2016. Daar liepen we als eerste combinatie foutloos op een parcours waar vele grote namen niet door kwamen. Het hele stadion stond daarvoor op de banken. Dat was erg bijzonder. 
Ik hou van technische parcoursen met lange snelle lijnen die logisch zijn voor hond en handler. Met mijn Belgische Herders werkte ik vooral naast of voor mijn honden, maar de snellere Border Collie vergt een heel andere manier van handlen.
Mijn trainingen bestaan vooral uit het zoeken naar opties en mogelijkheden, niet elke standaard oplossing of lijn hoeft voor elke combinatie de beste te zijn en ik ga graag op zoek wat voor welke combinatie het beste alternatief is.
In mijn trainingen probeer ik meerdere oplossingen voor situaties aan te dragen, zodat je binnen je eigen mogelijkheden nét even iets beter wordt en slimmer kiest dan dat je daarvoor deed.

Met vriendelijke en sportieve groet,
Ron van Zanten

Copyright 2009-2019 Stichting Agilityclub