• Stichting
  • Agility
  • Activiteiten
  • Kalender
  • Nieuws
  • Home

Anja van der Kammen

Hondenmassage met Anja van der Kammen

Sinds 1988 (!) actief in de Agility sport, gestart met mijn 1e hondje “Stacey”. Meeste bekendheid heb ik verworven met mijn Australian Cattle Dog, Digger, in de begin jaren ‘90. In 1993 werk ik met hem Nederlands Kampioen, het jaar daarna 2e achter mijn trainingsmaatje Ben Willemse met Alice. In 1994 en 1995 heb ik met Digger meegedaan aan de (destijds nog) Europese Kampioenschappen Agility in het Nederlandse Team. Naast Digger waren er nog twee Austratlian Cattle Dogs, Trackx en Katinka. Helaas door hun fysieke gesteldheid niet lang actief kunnen zijn in de Agility en met ze gewerkt in de Obedience.

Samen met Hilda Schriek, Ron van Straten en Ben en Jeanne Willemse hebben wij destijds heel wat uren besteed aan de ontwikkelingen in de Agility sport. Ook ben ik veel actief geweest in de organisaties die gewerkt hebben aan de ontwikkeling van de behendigheid (naar de Agility) in Nederland.

Vanaf 1996 heb ik het WK team, in totaal 9x, begeleid als technisch coach tijdens de Wereldkampioenschappen Agility, samen met Dick Lodder en Adri van den Bosch. In 2001 ben ik gaan trainen met de Border Collie, Djo, van Ton en Iet van de laar. In 2002 werd Djo papa van mijn 1e Border Collie, JC. Later is daar Cubey bij gekomen en nu train ik met Djolien en haar Dochter Zola.

Door het sporten met mijn honden en mijn interesse in de anatomie van het dier ben ik in 2007 gestart met de opleiding Veterinair Natuurgeneeskundig Bewegingstherapeut. Een 5-jarige opleiding aan de Silverlinde in Breda. In 2011 heb ik mijn studie succesvol afgerond, in ruim 4 jaar. Vanaf die tijd voer ik op kleine schaal een praktijk in het behandelen van het bewegingsapparaat van de hond. Door diverse omstandigheden is dit momenteel teruggebracht naar het lesgeven in mijn discipline op de Silverlinde, aan de studenten van het 1e en 2e leerjaar.

Tijdens de workshop wil ik jullie een korte introductie geven van een massage bij de hond.Om goed te kunnen masseren is een terdege kennis van de anatomie van botten, gewrichten en spieren van belang. Uiteraard kan dit niet aan bod komen tijdens deze workshop. Samen met jullie en je honden gaan we in op een ontspannende massage die je kunt inzetten na het trainen met je hond.

Copyright 2009-2019 Stichting Agilityclub